Register for the iXsystems Community to get an ad-free experience and exclusive discounts in our eBay Store.

[How To] Install plexconnect for aTV

Joined
Feb 8, 2014
Messages
21
Thanks
2
#22
traxinv, I tried this and verified that python version 2.7 is running. Still, I get the same response trying to execute the PlexConnect.py script. BTW, inspecting the script more PlexConnect.py) shows a call to '#!/usr/bin/env python', but I am not sure that is where Python is actually located. From the webgui I use the Display System Processes it shows Python2.7 running. Shouldn't the Python script (I'm not programmer, mind you) be calling on python2.7, and not python?

I updated the post with all the new stuff. If you follow it, it should work (i hope)
 
Joined
Feb 24, 2014
Messages
3
Thanks
0
#23
This is a very noob question but I do not understand this part in the steps "We must edit the PlexConnect_daemon.bash so that it explicitly references the python instance". If someone could explain what I am suppose to do to this line that would be awesome!
Code:
${PYTHON} ${PROGRAM} --pidfile ${PID_FILE}
 
Joined
Feb 24, 2014
Messages
3
Thanks
0
#24
This is a very noob question but I do not understand this part in the steps "We must edit the PlexConnect_daemon.bash so that it explicitly references the python instance". If someone could explain what I am suppose to do to this line that would be awesome!
Code:
${PYTHON} ${PROGRAM} --pidfile ${PID_FILE}


So I was able to figure this out shortly after posting this so I thought I would come back and share what I found in case some one else was having the same problem that I was having. I followed the instructions in this post exactly as traxinv wrote them. The line to edit is actually not the line above the one I thought to edit originally, the info on what to do can be found here: http://lanky8804.wordpress.com/2014/03/03/install-plexconnect-using-pkgng/

Here is what should be in the bash file for the lazy

Code:
PYTHON="/usr/local/bin/python2.7"


Once that is done you will need to add a profile to your apple TV which I found the information on how to at this site here: http://miapple.me/plexconnect-installling-certificates-on-apple-tv-without-usb/

After that I was able to connect to plex through my aTV, hope this helps someone. Also, I don't know if this actually matters but I did also add the plexconnect jail IP to to the settings.cfg file.

Thanks for this awesome write up!
 
Joined
Feb 13, 2014
Messages
19
Thanks
2
#26
Hello everybody,

thanks for sharing this tutorial. I was able to setup Plexconnect in a new jail. Everything works fine except for the myplex login. Can somebody confirm a problem with the log in to myplex when setup Plexconnect according to this tutorial?

I ran into this problem with my newly configured Freenas Server. I have an older installation running the same Freenas version as the new one, but on this machine myplex with the same Plexconnect version works fine. I am only unable to get it running on the new setup. Any idea what could causes this problem? I already copied the Plexconnect files from my working setup to the new server, the problem remains the same. I am quite helpless right now, because I have no idea where to further investigate this problem.

There is somebody in the plex forum reporting the same problem:
https://forums.plex.tv/index.php/topic/134854-freenas-myplex-does-not-log-in/page-2

But we both could not figure out the root of this problem.
 

adrianwi

FreeNAS Guru
Joined
Oct 15, 2013
Messages
991
Thanks
161
#27
Does this still work for 9.3?

I was trying to recreate (to rename an old jail and get latest version of PlexConnect) and get the following error when I try and download from git

Code:
Shared object "libiconv.so.2" not found, required by "git"
 
Joined
Jun 27, 2011
Messages
21
Thanks
1
#28
Using a fresh install of 9.3 i am only seeing the virtual box plugin template. I manually added the plugin jail template and then was able to setup the jail correctly, but then i couldn't get anything to install using 'pkg install git'.

Has anybody managed to follow this guide with 9.3?
 
Joined
Mar 13, 2015
Messages
27
Thanks
1
#29
Does this still work for 9.3?

I was trying to recreate (to rename an old jail and get latest version of PlexConnect) and get the following error when I try and download from git

Code:
Shared object "libiconv.so.2" not found, required by "git"
Did you manage to get passed this ? I had the same problem and a forum user said to "pkg install libconv" this solved my issue.

I've become stuck on the command -
  1. git clone https://github.com/iBaa/PlexConnect.git

and come back with this error - Shared object "libexpat.so.1" not found, required by "git-remote-https"

i tried 'pkg install libexpat' which comes back with -no packages available to install.

Anyone have advice ?
 
Joined
Feb 8, 2014
Messages
21
Thanks
2
#30
Did you manage to get passed this ? I had the same problem and a forum user said to "pkg install libconv" this solved my issue.

I've become stuck on the command -
  1. git clone https://github.com/iBaa/PlexConnect.git

and come back with this error - Shared object "libexpat.so.1" not found, required by "git-remote-https"

i tried 'pkg install libexpat' which comes back with -no packages available to install.

Anyone have advice ?

Hi lonewolf,

Looks like the the dependent packages for git was not properly installed. Just a quick question. Did you follow the setup guide step by step? Also when you installed the git package did it give any warnings?

I just tested it on my side. Scratch 9.3 jail and everything works fine.

I would suggest deleting the jail and starting again. Make sure the jail type is the same.

Let me know if you get stuck again?
 
Joined
Feb 8, 2014
Messages
21
Thanks
2
#31
Does this still work for 9.3?

I was trying to recreate (to rename an old jail and get latest version of PlexConnect) and get the following error when I try and download from git

Code:
Shared object "libiconv.so.2" not found, required by "git"
Just a fyi. If you want the latest version of plexconnect on freenas. Ssh into the box, go into the jail and cd into you plex connect install folder.

Then just run:

Git pull

This will give you the latest version.

NOTE: you may need to modify that bash file again with the python directory.
 

adrianwi

FreeNAS Guru
Joined
Oct 15, 2013
Messages
991
Thanks
161
#32
Did you manage to get passed this ? I had the same problem and a forum user said to "pkg install libconv" this solved my issue.

I've become stuck on the command -
  1. git clone https://github.com/iBaa/PlexConnect.git

and come back with this error - Shared object "libexpat.so.1" not found, required by "git-remote-https"

i tried 'pkg install libexpat' which comes back with -no packages available to install.

Anyone have advice ?
I did get around this, but needed to install a number of additional packages. Can't remember them all now, but I think this is the one for the libexpat.so.1 error above:

pkg install expat
 
Joined
Mar 13, 2015
Messages
27
Thanks
1
#33
Hi lonewolf,

Looks like the the dependent packages for git was not properly installed. Just a quick question. Did you follow the setup guide step by step? Also when you installed the git package did it give any warnings?

I just tested it on my side. Scratch 9.3 jail and everything works fine.

I would suggest deleting the jail and starting again. Make sure the jail type is the same.

Let me know if you get stuck again?
I did as you advised and deleted the jail then started fresh and it worked i got it to run, however when I'm adding the profile on my aTV i get an error

'an error occurred while adding the profile [-1004] check the url and try again'

I'm using this method for the profile 'http://[plexconnect IP address]/trailers.cer'
 
Joined
Feb 8, 2014
Messages
21
Thanks
2
#34
I did as you advised and deleted the jail then started fresh and it worked i got it to run, however when I'm adding the profile on my aTV i get an error

'an error occurred while adding the profile [-1004] check the url and try again'

I'm using this method for the profile 'http://[plexconnect IP address]/trailers.cer'
Did you remember to change the apple tv's DNS address to the plexconnect jails IP address?
 
Joined
Feb 8, 2014
Messages
21
Thanks
2
#36
I did as you advised and deleted the jail then started fresh and it worked i got it to run, however when I'm adding the profile on my aTV i get an error

'an error occurred while adding the profile [-1004] check the url and try again'

I'm using this method for the profile 'http://[plexconnect IP address]/trailers.cer'

Also. You have have to use this url as the profile:

Http://trailers.apple.com/trailers.cer you must not use the plex connect IP address as the url.
 
Joined
Feb 8, 2014
Messages
21
Thanks
2
#40
I thought the same :/ i did a couple searches and there doesn't seem to be anyone with similar problems
Try adding the profile like this:

trailers.apple.com/trailers.cer

If that does not work, reboot the apple tv. Also make sure you are use either lan or WiFi not both.
 
Top