Register for the iXsystems Community to get an ad-free experience and exclusive discounts in our eBay Store.

ACPI workaround for IBM x3650 machines

Joined
Jul 20, 2016
Messages
4
Is it possible to have a look to a failure which occures on IBM X3650 M3 servers - while Grub2 is booting the error: ACPI BIOS error (bug): A valid RSDP was not found .

I tried with several IBM X3650 M3 and X3550 M3 with the latest BIOS updates. Older systems from IBM running fine with the newest Grub2. There must be a workaround for that. If needed I can send a test server within the EU.

Hope the developers can do something to let it work with this kind of servers.
FreeNasBiosACPI.JPG
 

dlavigne

Storage Engineering
Joined
May 24, 2011
Messages
12,063
What are the possible UEFI settings in the BIOS and does changing them fix it?
 
Joined
Aug 18, 2016
Messages
48
Have you resolved this yet?

Have you gone into your IMM and verified you have the least firmware updates installs? There is UEFI, DSA and something else.

Thanks,
SR


Is it possible to have a look to a failure which occures on IBM X3650 M3 servers - while Grub2 is booting the error: ACPI BIOS error (bug): A valid RSDP was not found .

I tried with several IBM X3650 M3 and X3550 M3 with the latest BIOS updates. Older systems from IBM running fine with the newest Grub2. There must be a workaround for that. If needed I can send a test server within the EU.

Hope the developers can do something to let it work with this kind of servers.View attachment 12830
 
Joined
Jul 18, 2014
Messages
1
I had the same problem here with an X3650 M3 and was able to fix it.

In the BIOS Options everything is set to performance and the powersave to C3.
In the boot order the USB or DVD device must be the first and then boot without using the Boot-Manager (F12).

With the Boot-Manager the start isn't possible and fails with the same error.
It seams, that there are some things not initialized at this point ...
 
Joined
Mar 16, 2017
Messages
1
Hi Raider700 !

I'm also trying to install Freenas on an X3650M3 but with the same error as FreshSmith.

I checked and changed the settings in the bios as you advocated but it does not work.

In order to check that I have applied everywhere in C3, can you list the locations where we need to modify?

thanks in advance
 
Top